Mark Zuckerberg Neleri Kurdu ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Mark Zuckerberg Neleri Kurdu?



Mark Zuckerberg, gunumuzun en etkili teknoloji girisimcilerinden biri olarak bilinir. Genc yasta Facebook'u kurarak dijital cagn en onemli yeniliklerinden birini hayata gecirdi. Ancak, Zuckerberg'in kurdugu seyler sadece Facebook ile snrl degil. Iste onun en onemli girisimleri:



1. Facebook

Mark Zuckerberg'in en unlu girisimi olan Facebook, 2004 ylnda Harvard Universitesi'nde ogrenci iken kuruldu. Ilk olarak sadece universite ogrencilerine yonelik bir sosyal ag olarak baslayan platform, ksa surede dunya capnda milyarlarca kullancya ulast.



2. Instagram

2012 ylnda Facebook tarafndan satn alnan Instagram, gorsel paylasmlarn populer oldugu bir platformdur. Zuckerberg'in bu satn alm, Facebook'un kullanc tabann genisletmesine ve sosyal medya endustrisindeki etkisini artrmasna yardmc oldu.



3. WhatsApp

WhatsApp, Zuckerberg'in 2014 ylnda satn aldg bir diger onemli iletisim platformudur. Mesajlasma ve arama ozellikleriyle one ckan bu uygulama, Facebook'un iletisim alanndaki varlgn guclendirdi.



4. Oculus

2014 ylnda Facebook tarafndan satn alnan Oculus, sanal gerceklik teknolojisinin liderlerinden biridir. Bu satn alma, Zuckerberg'in Facebook'u sadece bir sosyal medya platformu olmaktan ckarp, gelecegin teknolojileri arasnda yer almasn saglad.



5. Facebook Messenger

Facebook'un iletisim araclarndan biri olan Messenger, 2011 ylnda hizmete girdi. Kullanclarn mesajlasma, sesli ve goruntulu arama yapmasna olanak tanyan bu platform, Facebook'un sundugu hizmet yelpazesini genisletti.



6. Facebook Watch

Facebook Watch, platform uzerinde kullanclarn video iceriklerini kesfetmelerine ve izlemelerine olanak tanyan bir hizmettir. 2017 ylnda baslatlan bu ozellik, Facebook'un YouTube gibi video platformlaryla rekabet etmesini saglad.



Mark Zuckerberg'in kurdugu bu sirketler, teknoloji dunyasnda buyuk bir etki yaratms ve sosyal medyann ve iletisimin gelecegini sekillendirmistir.