Çocuklarda besin alerjisi

Selin

New member
Çocuklarda besin alerjisi

Günümüzde yiyecek alerjilerinin ne kadar çok dikkat çektiğini göz önünde bulundurursak,çocukların neredeyse yüzde 10′unda yiyecek alerjisi bulunması doğal karşılanmalıdır.
Çocuklarda en yaygın olarak alerjik reaksiyona neden olan sekiz yiyecek yumurta,balık,süt,fıstık,deniz kabukluları,fındık vb.ağaç yemişleri ve buğdaydır.
Alerjeni havayla taşındığı için kontrol edemediğimiz alerjilere kıyasla,yiyecek alerjileriyle başa çıkmak daha kolay görünse de sorun biraz daha karmaşıktır.Süt,buğday,yumurta ve soya,pek çok yemeğin tarifinde en başlarda yer alır.Dahası,pek çok alerjen,hazır yiyeceklerin tarifinde gizlerek alerji yaratan yiyecekleri kollamayı çok daha zorlaştırır.Üreticiler,potansiyel alerjenleri tanımak ve tüketicilere,ürettikleri yiyeceklerin fabrikada alerjene maruz kalmış olabileceğini bildirmekte epey aşama kat etti.Eğer çocuğunuzun alerjik olduğu yiyecek,kazara ısmarladığınız yiyecekle aynı kapta pişirilmiş ya da aynı kaşıkla karıştırılmışsa,alerjenlere maruz kalabilir.
Yiyecek alerjileri çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olur.Çocuklar bazı yiyecek alerjilerinden büyüdükçe kurtulabilir;örneğin yumurta alerjisi 2 yaş civarında geçer.Eğer çocuğunuzun bir yiyeceğe olan alerjisinin geçtiğini düşünüyorsanız,çocukluk alerjilerinde uzman bir doktorun yardımıyla bu yiyeceği yavaş yavaş çocuğunuzun beslenme rejimine geri katın.