Bulmacada sıradan ne demek ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Bulmaca, cogu zaman cozulmesi zor sorularn ve cesitli gorevlerin yer aldg bir oyun olarak tanmlanmaktadr. Bulmaca, insanlarn yaratclgn gelistirmelerini, matematiksel dusunme becerilerini ve cozum odakl dusunme becerilerini gelistirmelerini saglar. Bulmacalar, cogu zaman kucuk parcalarn bir araya gelmesiyle olusturulan karmask bir yap olusturmak icin kullanlr. Bu anlamda, bulmacada sradan kelimesi, bulmaca parcalarnn bir araya gelmesiyle olusturulan karmask yapnn herhangi bir gereksinim yoksa standart hale gelmesi anlamna gelir.

Bulmacalarn cozulmesinde, sradan parcalarn cozulmesi her zaman zor degildir. Baz parcalar, cozumun anahtar olabilir, ancak parcann herhangi bir ozelligi olmadgnda, o parcaya sradan denir. Ornegin, bir bulmacada sradan bir sekil, bir kare seklidir, ancak cozum icin bir anahtar olmamas durumunda bu parcaya sradan denir. Ayn sekilde, bulmacada sradan kelimesi, herhangi bir ozelligi olmayan ancak cozum icin uygun olmayan kelimeler icin kullanlr.

Bulmacalarn cozulmesinde, sradan parcalarn cozulmesi sadece bir ksmn olusturur. Bulmacalarn cozulmesi, parcalarn bir araya getirilmesiyle olusan karmask yapnn anlaslmasn, kelimelerin anlamlar, sekillerin ve simgelerin anlamlar, matematiksel islemlerin anlaslmasn ve diger bilgilerin anlaslmasn gerektirir. Sradan olarak adlandrlan parcalardan daha fazlasnn cozulmesi gerekir.

Bulmacalarn cozulmesi, cok disiplinli yaklasmlara, guclu matematiksel dusunme becerilerine ve yaratclga ihtiyac duymaktadr. Cozuculerin, bulmacalarda sradan ve ozellikli parcalar bir araya getirerek cozum odakl dusunme becerilerini gelistirmeleri gerekir. Bulmaca cozuculerin, cozumun herhangi bir gereksinim olmakszn standart hale gelmesi durumunda, sradan olarak adlandrlan parcalarn ozelliklerini anlamalar ve bunlarn cozumunu anlamalar gerekir.