Borsada akşam seansı nedir ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Borsada Aksam Seans Nedir?

Borsa, yatrmclarn hisse senetleri, tahviller, opsiyonlar ve diger finansal urunlerin alnp satldg bir ticaret platformudur. Bir ulkedeki borsalar genellikle gunduz seansyla baslar ve aksam seansyla sona erer. Bu yaz, borsada aksam seansnn ne oldugunu ve nasl isleyecegini acklayacaktr.

Ne Ise Yarar?

Borsada aksam seans gunduz seansndan farkl olarak, daha dusuk fiyatlar ve daha buyuk risklerle yatrm yapma imkan sunar. Gunduz seansndan farkl olarak, aksam seans, yatrmclara riskli yatrmlar yapma olanag sunar. Aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, daha az islem hacmine sahiptir ve daha fazla spekulasyon mevcuttur.

Nasl Isler?

Borsada aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, daha ksa surede gerceklesir. Aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, alm-satm islemlerinin daha hzl gerceklesmesine olanak tanr. Aksam seansnn, gunduz seansndan farkl olarak, daha ksa sureli ve daha fazla spekulasyon icerdigi unutulmamaldr.

Riskler Nelerdir?

Borsada aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, daha fazla risk tasr. Aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, daha fazla spekulasyon mevcuttur ve islemler daha ksa surede gerceklesir. Aksam seansnda, yatrmclar daha riskli islemler yapmakla kars karsya kalabilir ve daha hzl zarar edebilirler. Borsa, aksam seansnda kar/zarar miktarnn daha yuksek olma ihtimalini dikkate almaldr.

Sonuc

Borsada aksam seans, gunduz seansndan farkl olarak, daha fazla risk icerir ve daha fazla spekulasyon mevcuttur. Yatrmclar, aksam seansnda yapacaklar islemleri dikkatle planlamal ve riskleri goz onunde bulundurmaldrlar. Aksam seansnda, ozellikle daha riskli islemler yapmak isteyen yatrmclar, islemlerinin ne kadar surecegini ve ne kadar zarar edebileceklerini iyi anlamaldrlar.