Yaratıcılık ve yenilik nedir ?

Bitul

Global Mod
Global Mod
Yaratclk ve yenilik birbirinden farkl kavramlardr. Yaratclk, bir seyin, urunun, fikrin ya da hizmetin yenilikci ve orijinal olmasn saglayan yetenektir. Yaratclk, farkl dusunmeyi ve dusunce sureclerini kullanarak ozgun ve degerli bir sonuc elde etme yetenegidir. Yaratclk, kimin, neyi, nasl, ne zaman ve neden yapacagn bilmek icin dusunsel surecleri kullanmaktan ibarettir.

Yaratclk Icin Gerekli Beceriler

Yaratclk icin, kisinin dusunsel becerileri ve cozum uretme yetenekleri cok onemlidir. Kisinin, problem cozme sureclerini anlamas ve uygulamas, kendi fikirlerini ifade etmesi, dusuncelerinin degerlendirilmesi gibi beceriler gerekmektedir. Yaratclk icin, kisinin, karmask durumlar analiz etme, ozgun fikirler uretme, fikirleri sorgulama, yeni cozumler arama ve uygulama yeteneklerine sahip olmas gerekir.

Yenilik Nedir?

Yenilik, yeni ve farkl bir seyin ortaya ckarmasdr. Yenilik, bir urunun, hizmetin ya da fikrin daha once yok olan ya da daha once goz ard edilen bir sekilde gelistirilmesidir. Yenilik, yeni bir urunun, hizmetin ya da fikrin ortaya ckmasn saglamak icin dusunce sureclerinin kullanlmas anlamna da gelir.

Yenilik, bir urunun, hizmetin ya da fikrin mevcut durumdan daha iyi hale getirilmesi icin degisikliklerin yaplmasn gerektirir. Yenilik, yeni bir dusunce surecinin ortaya ckmasn gerektirir. Bir urunun, hizmetin ya da fikrin, daha iyi, daha etkili ve daha yararl hale getirilmesi icin, yenilikci teknolojilerin ve yenilikci yaklasmlarn kullanlmas gerekir.

Yaratclk ve Yenilik Arasndaki Fark

Yaratclk ve yenilik arasndaki fark, yaratclgn bir urunun, hizmetin ya da fikrin daha once olmayan ya da daha once goz ard edilen bir sekilde gelistirilmesi anlamna gelirken, yenilik, bir urunun, hizmetin ya da fikrin mevcut durumdan daha iyi hale getirilmesi anlamna gelir.