Vonovia, yüksek maliyetler nedeniyle 60.000 dairenin inşaatından vazgeçiyor

çörek

New member
DAlmanya’nın en büyük emlak grubu Vonovia, yüksek faiz oranları ve inşaat maliyetleri nedeniyle on binlerce yeni dairenin inşaatından şimdilik vazgeçtiğini açıkladı. CEO Rolf Buch, Funke medya grubunun gazetelerine yaptığı açıklamada, “Çekmecede toplam 60.000 daire planlarımız var” dedi. “İmar mevzuatına kadar her şeyi hazırlıyoruz. Ve inşanın yakın zamanda tekrar değerli ve karlı olacağını umuyoruz. Daha sonra hemen yeniden inşa etmek istiyoruz.”


ayrıca oku







Buch’un bakış açısına göre şu anda Almanya’da bir milyondan fazla daire sıkıntısı var. “Tahminim şu: Her yıl 700.000 daireye ihtiyacımız var, artan göç nedeniyle.” Yani sorun bir milyon daire değil, birkaç milyon dairenin çok kısa bir süre içinde kaybolmasıdır.


ayrıca oku


WELT editörü Michael Höfling, inşaatta kuralsızlaştırma önerisinin iyi bir teklif olduğunu söylüyor.  Ama bu sadece başlangıç olabilir





İdeoloji yerine Pragmatizm





Bir şirket sözcüsü, inşaat maliyetlerinin metrekare başına 3.000 avro olduğunu ancak bugün 5.000 avro olduğunu ekledi. “Mevcut mülkteki ortalama kiramız 7,50 avro civarında ve burada orta veya düşük gelirli birçok insan yaşıyor. Bu nedenle yeni binalar için 10 ila 12 avro civarındaki uygun kiralara da dikkat ediyoruz.” Yüksek inşaat ve finansman maliyetleri dolayısıyla yeni bir binada metrekare başına 20 avroluk bir kiraya yol açacaktır. “Fakat pek çok insan artık bunu karşılayamıyor” dedi.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.