Tesir eden ne demek ?

Deniz

Global Mod
Global Mod
Tesir eden ne demek? makalesi, insanlarn ve olaylarn etkileri ve bunlarn nasl olculmesi gerektigi hakknda bir tartsma icermektedir. Insanlarn ve olaylarn etkisi, cevresindeki insanlara, toplumlara veya cevreye olumlu veya olumsuz etki eder. Tesir eden kelimenin anlam, bir seyin etkili olmas veya etkisi altnda kalmas anlamna gelir.

Tesirin Tanm

Tesir, insanlarn veya olaylarn cevresindeki insanlara, toplumlara veya cevreye olumlu veya olumsuz etki etme veya etkileme durumudur. Bu etki, hareketler ve davranslarn degismesine neden olan ve toplam olarak kisinin ya da toplumun durumunu degistiren bir seydir. Tesir, insanlarn ve olaylarn cevresindeki insanlara, toplumlara veya cevreye olumlu veya olumsuz etki etme veya etkileme durumudur.

Tesirin Olculmesi

Tesirin olculmesi, etkilerin ne kadar guclu oldugunu belirlemek icin kullanlan bir yontemdir. Olcumler, cevredeki insanlarn, toplumlarn veya cevrenin tepkilerini degerlendirerek yaplr. Ornegin, bir kisinin bir olaya verdigi tepki, olayn etkisinin ne kadar guclu oldugunu gosterir. Ayn sekilde, bir toplumun ya da cevrenin bir olaya verdigi tepki, olayn etkisinin ne kadar guclu oldugunu gosterir.

Sonuc

Tesir eden ne demek? makalesi, insanlarn ve olaylarn cevresindeki insanlara, toplumlara veya cevreye olumlu veya olumsuz etki etme veya etkileme durumu hakknda bir tartsma icermektedir. Tesir eden kelimenin anlam, bir seyin etkili olmas veya etkisi altnda kalmas anlamna gelir. Tesirin olculmesi, etkilerin ne kadar guclu oldugunu belirlemek icin kullanlan bir yontemdir. Cevredeki insanlarn, toplumlarn veya cevrenin tepkileri, olayn etkisinin ne kadar guclu oldugunu gostermektedir.