Psikolojik yoksunluk ne demek ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Psikolojik yoksunluk, kisinin duygusal ve sosyal ihtiyaclarn gidermeyi reddedebilmesi veya duygusal bagllk ve destek arayslarn da gosterememesi durumudur. Psikolojik yoksunluk, kisinin yalnzlgn veya cevresindeki insanlarla olan iliskisini etkileyebilir. Psikolojik yoksunluk, cogu zaman kronik olarak gelisebilir ve kisinin hayatn olumsuz olarak etkileyebilir.

Nedir?

Psikolojik yoksunluk, kisinin duygusal ve sosyal ihtiyaclarn karslamak icin gerekli olan destegin kendisine saglanmamas durumudur. Bu durumda kisi, duygusal ve sosyal ihtiyaclarnn karslanmamasndan dolay kendini yalnz veya yetersiz hisseder. Psikolojik yoksunluk, kisinin cevresindeki insanlarla olan iliskilerini de etkileyebilir. Psikolojik yoksunluk, cogu zaman kronik olarak gelisebilir ve kisinin hayatn olumsuz olarak etkileyebilir.

Nedenleri

Psikolojik yoksunluk, cevreden gelen duygusal destegin eksik olmasndan kaynaklanabilir. Kisinin cevresindeki insanlar, ona kars yeterli duygusal destek saglamams olabilir. Bu durumda kisi, cevresindeki insanlarn destekleyici, anlaysl ve sevecen davranmamasndan dolay duygusal ve sosyal ihtiyaclarn gidermeyi reddeder. Ayn zamanda, kisinin uzuntusunu kabullenmeyecek veya kendisine destek olmayacak insanlarla da arkadas olmas psikolojik yoksunluga neden olabilir.

Sonuc

Psikolojik yoksunluk, kisinin duygusal ve sosyal ihtiyaclarnn karslanmamasndan kaynaklanan bir durumdur. Psikolojik yoksunluk, cevreden gelen duygusal destegin eksik olmasndan, kisinin cevresindeki insanlarn ona destek olmamasndan veya onun uzuntusunu kabullenmeyen insanlarla arkadas olmasndan kaynaklanabilir. Psikolojik yoksunluk, cogu zaman kronik olarak gelisebilir ve kisinin hayatn olumsuz olarak etkileyebilir.