Kanada: Öğrenci kirasından daha ucuz olduğu için üniversiteye uçakla gidiyor

çörek

New member
mülk Yüksek yaşam maliyeti

Öğrenci kirasından daha ucuz olduğu için üniversiteye uçakla gidiyor



Şu an: 10:08| Okuma süresi: 3 dakika




Havayolu Şirketleri Aralık 2023




Kaynak: resim ittifakı/ZUMAPRESS.com/Bayne Stanley


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Öğrenciler sorunlu insanlardır. Para sürekli kısıtlı ve aynı zamanda yaşam pahalılığı da artıyor. Kanadalı bir öğrenci, dairesi çok pahalı hale geldiğinden ailesinin yanına taşınmaya karar verdi. Ve üniversiteye uçakla gidip gelmek.





TIm Chen, British Columbia Üniversitesi'nde (UBC) ekonomi okuyor. Üniversitesi, ülkenin güneybatısındaki bir milyondan fazla nüfusu olan Kanada şehri Vancouver'dadır. Dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden birinde UBC kampüsünü 55.000 öğrenci arkadaşıyla paylaşıyor.

Geçen Aralık ayına kadar Chen de ABD'den pek de uzak olmayan bu hareketli şehirde yaşıyordu. Ancak daha sonra bir artış olduğuna dair bir bildirim aldı ve yaratıcı bir çözüm buldu: Ailesinin yanına geri döndü ve o zamandan beri düzenli olarak derslere uçakla gidip geliyor. Kanada televizyon kanalı CTV News Vancouver'a verdiği röportajda “Otobüse binmek gibi” dedi.

Kira artışı sonrası şok


Vancouver, Kanada'nın en yüksek konut maliyetine sahip şehri olarak kabul ediliyor – tek odalı bir dairenin maliyeti ortalama 3.000 Kanada doları (2.037 euro). Boşluk oranı ise yüzde 0,9. Karşılaştırma için: Almanya'da Münih uzun süredir öğrenciler için en pahalı şehir olarak görülüyordu. Daire boşluk oranının yüzde 0,2 olduğu sıcakta 30 metrekarelik dairenin kira bedeli 695 euro oldu. Geçen yıldan bu yana yeni lider Frankfurt am Main oldu. Oradaki karşılaştırma dairesinin fiyatı bir euro daha fazla.


ayrıca oku


Üniversite öğrencisi üniversitenin önünde.






Chen'in yalnızca hayal edebileceği ödüller. Birkaç ay süren bir yolculuğun ardından 2023'ün sonunda şok oldu: Ev sahibi aniden Chen'in ortak apartman dairesindeki odası için 2.500 Kanada doları (yaklaşık 1.700 avroya eşdeğer) talep etti. Tatilden önce kira 900$ daha düşüktü. Chen'in bunu karşılayamayacağı açıktı. Ancak eğitiminden vazgeçmesi söz konusu değildi, sonuçta o yüksek lisansının son aşamasındaydı.


ayrıca oku





Tanıtım yazısı Mülk değerlendirmesi






Böylece Chen, neredeyse 1000 kilometre uzaktaki Calgary'deki ailesinin yanına geri döndü. İnternetteki “reddit” forumunda belirttiği gibi, o kadar çok tasarruf ediyor ki üniversiteye uçakla gidebiliyor.

Aşırı sarkacın maliyeti budur


Reddit'te kendisini “süper işe gidip gelen” olarak tanımlayan Chen, her uçuşun yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü açıkladı; bu, “süper işe gidip gelen” gibi bir anlama geliyor, ancak daha çok aşırı işe gidip gelen anlamında kastediliyor. Ön kapıdan konferans salonuna ulaşması yaklaşık iki saat sürüyor.

Daha sonra üç saatlik dersi var, otobüse biniyor ve havaalanına geri dönüyor, genç adam CTV News televizyon kanalına günlük hayatını böyle anlatıyor. Görüntülerde onun havaalanında check-in yaptığı görülüyor. Ailesi ya da arkadaşları daha sonra onu Calgary'deki havaalanından alacaklardı, evi sadece on dakika uzaklıktaydı.


Kanada Haberleri - 6 Ekim 2023




1.035 birinci sınıf öğrencisi üniversitenin kendi yurdu “Orchard Commons”ta 570 ile 760 avro arasında bir fiyata yer buluyor

Kaynak: resim ittifakı/ZUMAPRESS.com/Darryl Dyck


Bu mümkün çünkü Kovid salgını dünya çapında üniversite faaliyetlerini dijitalleştirdi, seminerler ve dersler dizüstü bilgisayarlardan takip edilebiliyor. Ancak Chen'in ayda beş ila yedi ders için Vancouver'a gitmesi gerekiyor çünkü devam zorunluluğu var.

Chen bunu ancak üniversitesinin yanında uluslararası bir yönetim danışmanı için çalıştığı için karşılayabiliyor. Böylece genç adam sayıları idare edebilir. Calgary'den dönüş uçuşu ona en fazla 180 Kanada dolarına, yani 122 avroya mal olacak. Chen bir röportajda, işe gidip gelmenin ayda yaklaşık 1.200 Kanada doları civarında olduğunu, bu nedenle bir daire veya oda kiralamanın mantıklı olmadığını söyledi.

Chen, ebeveynlerinin evinde yalnızca ek masraflara katkıda bulunması gerektiğini açıklıyor.