Kalıtım: Çocuklar mirastan mahrum mu kalıyor? Bu hatadan kaçınmalısınız

çörek

New member
EBaba, anne ve çocuklar arasındaki bağlar ömür boyu ciddi şekilde kopabilir. Ebeveynler çocukları konusunda ciddi bir hayal kırıklığına uğrarsa, oğullar veya kızlar yüz çevirirlerse, genellikle ailede derin çatlaklar, kavgalar, yabancılaşma, radyo sessizliği olur.

En geç vasiyet düzenlendiğinde, hesaplar kapatılır ve memnuniyetle mirastan feragat edilir. Ancak Almanya’da, Stuttgart’ta miras hukuku uzmanı avukat ve Alman Miras ve Aile Avukatlar, Noterler ve Vergi Danışmanları Derneği Başkan Yardımcısı Michael Henn’in gösterdiği gibi, sevilmeyen çocukları mülkte hiçbir şey bırakmamak kesinlikle mümkün değildir. Hukuku (DANSEF) açıklar.

Her zaman zorunlu bir pay alma hakları vardır. Ancak bu, tercih edilen kardeşler için hızla mali bir yük haline gelebilir – ebeveynlerin en az istediği şey tam olarak bu olsa bile. Bir uzman, çocukları vasiyetinde mirastan mahrum bırakmak isteyen herkesin şunu bilmesi gerekir: “Adil olarak algılanan bir şeyin mutlaka yasal olarak güvenli olması gerekmez” diyor.