Kadınlarla ilgili özlü sözler nedir ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
KadAnlarla Algili AzlA14 SAzler

KadAnlar, toplumun her alanAnda, ekonomik, sosyal ve kA14ltA14rel Azellikleriyle Anemli bir rol oynar. KadAnlarAn AoAu zaman karAA karAAya kaldAAA ayrAmcAlAklar, AalAAma AartlarA ve ezilmiAlikler konularAnda Aok AzlA14 sAzler sAylenmiAtir. Bu sAzler, kadAnlarAn haklarA iAin mA14cadele etmeye devam etmelerini saAlamak iAin Anemlidir. AAaAAda, kadAnlarla ilgili AzlA14 sAzleri iAeren bir liste sunulmaktadAr.

KadAnlarAn GA14cA14nA14n FarkAnda Olmak

"GA14A, her zaman kadAnlarAn elindedir. OnlarAn ne kadar ustalaAAp AzgA14rce kullanabildikleri, onlarAn ne kadar AzgA14r olduAunu gAsterecektir." - Gloria Steinem

KadAnlarAn gA14cA14nA14n farkAnda olmak Anemlidir. KadAnlarAn kendilerini haklarAnA koruma ve kendileri iAin olumlu deAiAiklikler yaratma konusunda yeterli gA14Aleri olduAunu bilmeleri, AoAu zaman ezilmiA konumlarAndan kurtulmalarAnA saAlayacaktAr.

KadAnlarAn EAitlik AAin MA14cadele Etmesi

"KadAnlarAn eAitliAi mA14cadelesi olmadan, hiAbir AzgA14rlA14k mA14cadelesi baAarAlA olamaz." -Emma Watson

KadAnlarAn eAitlik iAin mA14cadele etmesi, diAer AzgA14rlA14k mA14cadelelerinin baAarAsA iAin gereklidir. KadAnlarAn, herkesin eAit haklar ve fArsatlar elde etmesi iAin mA14cadele etmesi gerekmektedir.

KadAnlarAn Sesinin DuyulmasA

"KadAnlarAn sesinin duyulmasA, gA14cA14n kazanAlmasA iAin oldukAa Anemlidir." - Malala Yousafzai

KadAnlarAn sesinin duyulmasA, kadAnlarAn haklarA iAin mA14cadele etmelerinin kilit bir parAasAdAr. KadAnlarAn fikirlerinin ve dA14AA14ncelerinin duyulmasA, onlarAn kadAnlarAn durumunu iyileAtirmelerini saAlar.

KadAnlarAn EAitim AltAnda KalmamasA

"KadAnlarAn eAitim altAnda kalmasA, her Aeyin baAAdAr." - Michelle Obama

KadAnlarAn eAitim altAnda kalmasA, toplumun her alanAndaki kadAnlara eAit hak ve fArsatlar sunmaya yardAmcA olur.