Isıtma geçişinin iklimi kurtarması gerekiyor – ancak bürokrasi yaratıyor

çörek

New member
Fikir kurallar için çılgınlık ve kontrol için çılgınlık

Isıtma geçişinin iklimi kurtarması gerekiyor ama her şeyden önce bürokrasi yaratıyor



19:34 itibarıyla| Okuma süresi: 2 dakika






Michael Fabricius, Almanya'nın ataçlarla iklimi kurtarmaya çalıştığını söylüyor



Michael Fabricius, Almanya'nın ataçlarla iklimi kurtarmaya çalıştığını söylüyor




Michael Fabricius, Almanya’nın ataçlarla iklimi kurtarmaya çalıştığını söylüyor

Kaynak: resim ittifakı/CHROMORANGE/Udo Herrmann; Claudius Saban


Almanya sıcak geçişinde uzun süre uyudu. Bina Enerji Kanunu taslağı ile sistem değişikliği yükü artık vatandaşa yüklenecek. Ancak Alman devleti yenilikçi bir şekilde ilerlemek yerine bürokrasi klişelerinin hepsini yerine getiriyor. Bu da onu sıkıcı ve pahalı hale getiriyor.





GPrensip olarak, ısı üretimi için fosil yakıtlardan aşamalı olarak vazgeçilmesi yapılacak doğru şeydir. Örneğin Almanya, İskandinav ülkelerine kıyasla şimdiye kadar burada çok az şey yaptı. Danimarka’da, 2016’dan beri mevcut binalara yeni gaz ve mazotlu ısıtma sistemlerinin kurulmasına izin verilmemektedir.

Ama Alman devleti de kazan dairesinde ısıtma söz konusu olduğunda tüm klişeleri yerine getirerek, zarif teknik yenilikler ve teşvik sistemleri yerine kural takıntısı ve kontrol çılgınlığı üretiyor.

Eyaletler, belediyeler ve tedarikçiler ise onlarca yıldır elektrik ve ısıtma şebekelerinin genişletilmesi ve sürdürülebilir enerji üretimi yoluyla uyuyorlar. Federal hükümet ardı ardına federal hükümet Rus gazına olan bağımlılığını artırdı. Şimdi ise acele bir hareketle ısı geçişi vatandaşlara ulaştırılıyor.


ayrıca oku


Almanya, Berlin, yeni inşa edilmiş müstakil çok aileli evler






Bina enerji yasası için sunulan taslak bürokraside yeni bir sayfa açıyor, sonuçta hiç kimse dezavantajlı duruma düşmemeli: enerji kaynakları için on yıllık belgelendirme gereklilikleri. Binalar için yeni verimlilik değerleri, hidrojen için menşe şahadetnameleri. Geçiş dönemleri ve istisnalar, 90 paragrafa yayılmış. Gelecekte, baca temizleyicileri sadece egzoz gazlarını değil, aynı zamanda ev sahibinin yaşını da kontrol edecek.


ayrıca oku





reklam filmi Gayrimenkul değerlendirmesi






Almanya, ataçla iklimi kurtarmaya çalışıyor. Deneyim, bunun sadece pahalı olmadığını göstermiştir. Ama aynı zamanda uzun zaman alıyor.


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.



“Her şey hisse senetleri”, WELT iş yazı işleri ekibi tarafından çekilen günlük borsadır. Her sabah saat 7’den itibaren finans muhabirlerimizle. Borsa uzmanları ve yeni başlayanlar için. Podcast’e şu adresten abone olun: spotify, Apple Podcast’leri, Amazon Müzik Ve derin dondurucu. veya doğrudan tarafından RSS beslemesi.