Isı pompaları: finansman başvuruları 2023'ün sonunda iki katına çıktı

çörek

New member
mülk Ev sahibi

Isı pompası finansman başvuruları 2023 sonunda iki katına çıktı



Şu an: 01:37| Okuma süresi: 2 dakika






Yeni bir geliştirme bölgesindeki tek aileli bir evin bahçesinde bir ısı pompası bulunmaktadır.



Yeni bir geliştirme bölgesindeki tek aileli bir evin bahçesinde bir ısı pompası bulunmaktadır.




Yeni bir geliştirme bölgesindeki tek aileli bir evin bahçesinde bir ısı pompası bulunmaktadır.

Kaynak: Silas Stein/dpa/picture Alliance


Aralık ayında Federal Ekonomi ve İhracat Kontrol Dairesi'ne ısı pompası sübvansiyonları için 26.071 başvuru alındı. Bir önceki aya göre iki kattan fazla. Yılın başında finansman rejiminde yapılan değişiklik, yüksek talebin nedenlerinden yalnızca biriydi.





Z2023'ün sonunda Almanya'daki birçok ev sahibi ısı pompası almaya karar verdi. WELT AM SONNTAG'ın raporuna göre, Aralık ayında Federal Ekonomi ve İhracat Kontrol Ofisi (BAFA), verimli binalara yönelik federal fon (BEG) kapsamında bir ısı pompası sübvansiyonu için 26.071 başvuru kaydetti.

Kasım ayında 10.000'den fazla başvuru vardı, yılın geri kalan aylarında başvuru sayısı genellikle önemli ölçüde daha düşüktü ve Ağustos ayında 6.900 gibi düşük bir noktaya ulaştı.Aralık ayında BAFA, ısıtma için toplam 55.583 BEG finansman başvurusu aldı. yenilenebilir enerjiler.paylaş.

Federal Isı Pompası Birliği (BWP), yıl sonu hamlesinin nedenlerini bir yandan 1 Ocak 2024'ten itibaren değişen finansman kuralları, diğer yandan BEG programı için mevcut bütçe fonlarına ilişkin belirsizlik olarak görüyor. .


ayrıca oku


Bir konut binasının önünde bir ısı pompası bulunmaktadır.  Isı pompası, termal enerjiyi emen ve bunu ev gibi ısıtılması gereken bir sisteme daha yüksek sıcaklıkta faydalı ısı olarak aktaran bir ısı motorudur.  (Tematik görsel, sembolik görsel) Nürnberg, 22 Temmuz 2023






BWP genel müdürü Martin Sabel, WELT AM SONNTAG'a şunları söyledi: “Eski finansman rejimi altında daha iyi durumda olan tüketicilerin başvurularını Aralık ayında yapmak için son fırsatı değerlendirdiklerini varsayıyoruz.”


ayrıca oku





Tanıtım yazısı Mülk değerlendirmesi






Eski yılda ısıtma değişimi BEG kurallarına göre 60.000 Euro'ya kadar yatırımla finanse ediliyordu. 1 Ocak'tan bu yana maksimum tutar 30.000 Euro ile sınırlandırıldı, bu da fon miktarının daha küçük olmasına neden olabilir.


ayrıca oku


Çoğu ısı pompası aynı zamanda soğutabilir






Ancak Federal Anayasa Mahkemesi'nin, federal bütçe açısından sonuçları malum olan İklim Dönüşümü Fonu'na ilişkin kararı da damga vurdu: “Kasım ortasından itibaren, federal bütçe ve finansman konusundaki müzakereler nedeniyle finansman konusundaki belirsizlikler arttı. diğer programlarda duruyor,” diye devam etti Sabel.

Kendisi, “Kasım ve Aralık aylarında sunulan bazı başvuruların öncelikle bütçe müzakerelerinde başarısızlık veya verimli binalar için duyurulan federal finansmanda önemli kesintiler olması durumunda koruma sağlamayı amaçladığını” varsayıyor.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.