Hayvan refahı senti: Et pahalılaşıyor mu? Özdemir'in vergi planının arkasında bu var

çörek

New member
DÇiftçilerin tarımsal dizele uygulanan yüksek vergilere karşı protestolarının paradoksal bir sonucu olabilir: Etten alınan yüksek vergiler. Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller), trafik ışığı gruplarının çiftçilere yaza kadar reform planlarını sunma sözünü, en sevdiği fikirlerinden birini hızlandırmak için kullanmak istiyor.

Görünüşe göre mevcut yasama döneminde ete hayvan refahı vergisi konseptini uygulamayı umuyor. Bakanlığından çıkan yeni bir belgeye göre proje, yeni “Hayvan Refahı Merkezi” sloganı altında ete yeni bir vergi getirilmesiyle sonuçlanacak. Tasarımın modeli kahve vergisidir.

Temel konsept dört yıldır ortalıkta. 2020 yılının başında, Özdemir'in selefi Julia Klöckner (CDU) tarafından hayvancılığın geleceği üzerine kurulan bir komisyon, Almanya'nın hayvan başına daha fazla alana sahip ahırları tek başına nasıl kurup finanse edebileceğine dair kapsamlı öneriler sundu. Bu nedenle hayvan çiftçilerine, tüketiciler tarafından etin kilogramı başına vergi olarak ödenen parayla, ilave çabanın karşılığı mali olarak tazmin edilmelidir. Özdemir, bu kavramı siyasi gündemine almış ve iki yıl önce beklenmedik bir şekilde tarım bakanı olmasından bu yana bu kavramın tanıtımını yapıyor.


ayrıca oku







WELT'in elinde bulunan ve ilk olarak “Table Media”nın bildirdiği mevcut belgeye göre, Komisyon tarafından önerilen tahsis edilen vergi AB hukuku ile uyumlu değildir. Çıkış yollarından biri kahve vergisini örnek alan bir tüketim vergisi olabilir. Ancak prensipte vergiler tahsis edilmemektedir.


ayrıca oku








“Miktarla ilgili tasarım (Kilogram başına Euro). Vergi oranının düzeyi serbestçe ölçeklendirilebilir ve politik olarak kararlaştırılmalıdır” diyor madde işaretinde. Vergi perakendecilerden değil, mezbahalardan alınmalı. Bunu halletmek daha kolaydır. Özel ithalatta sınırda vergi olmamalıdır. Ticari ithalattan vergi alınacak ve ihracatta buna göre iade edilecek.

Hayvan Refahı Komisyonu'nun konseptine göre bu, birleşik AB tarım pazarına rağmen et endüstrisinin mali dezavantajlara maruz kalmadan Almanya'da daha yüksek hayvan refahı standartlarının uygulanmasını ve ulusal olarak finanse edilmesini mümkün kılmalıdır. Konsept için şu ana kadar birkaç yıl içinde mevcut federal bütçeden yalnızca bir milyar avro ayrıldı. Bu uzlaşma, Özdemir'in programa bu yasama döneminde başlamasına olanak tanırken, nihai finansman kararı geleceğe erteleniyor.

Bu meblağın yalnızca başlangıç finansmanı için yeterli olduğu ve yaygın uygulama için milyarlarca avroya ihtiyaç duyulduğu zaten açık; ta ki bir gün hayvan refahı standartları tüm AB tarafından benimsenene kadar. Çiftçi dernekleri yıllardır hayvan sahiplerine istikrarlı dönüşümler ve yeni ahırlara yapılacak yatırımlar için planlama güvenliği sağlayacak uzun vadeli bir konsept çağrısında bulunuyor.

Yeni vergiler hızla uygulamaya konulabilir


Şu ana kadar ete uygulanan yeni vergi, esas olarak kendisini genellikle vergi artışlarına karşı konumlandıran FDP'nin direnişi nedeniyle başarısız oldu. Çiftçilerin protestoları sonucunda bu durum değişebilir. Sonuçta, konsepti prensipte olan vergi nispeten hızlı bir şekilde uygulamaya konulabilir ve bu nedenle çiftçiler için koalisyonun gözle görülür bir işareti olabilir.

“Koalisyon olarak çiftçilere hızla daha fazla hareket özgürlüğü vermenin ve onları kısıtlayıcı düzenlemelerden ve bürokrasiden kurtarmanın zamanının geldiği konusunda hemfikiriz. Önceki hükümet tarım için çok şey vaat etti, ancak işletmeleri küçük ölçekte yönetti ve dolayısıyla ekonomik durumu daha da kötüleştirdi” dedi FDP tarım uzmanı Gero Hocker WELT. “Hayvancılık alanında koalisyon olarak biz de girişimci tarımı nasıl güçlendirebileceğimiz konusunda yoğun tavsiyelerde bulunacağız.”


ayrıca oku


İnşaatçıların Şubat ayında KfW'nin tekliflerine göz atması yararlı olabilir.






Geçmişte Yeşiller ve SPD'den uzman politikacılar, Hayvan Refahı Komisyonu'nun istikrarlı dönüşümü ek vergilerle finanse etme konseptini onayladıklarının sinyalini vermişti. “Benim görüşüme göre hayvan refahı vergisi sistematik bir anlam taşıyor. Bunlar bireysel tüketiciler için nispeten küçük ek ücretler” dedi SPD'li siyasetçi Susanne Mittag Çarşamba günü. Örneğin komisyon kilo başına 40 sent teklif etti.

Ancak ek bir vergi, daha az değil, daha fazla bürokrasi yaratma eğilimindedir. Bu nedenle bir alternatif, şu anda yüzde yedi oranında indirimli olarak uygulanan ete uygulanan katma değer vergisini (KDV) artırmak olabilir. Gazete, “Raporlar, KDV'deki artışın açık ara en az bürokratik yol olacağını gösteriyor” diyor.

Şablona göre, üç trafik ışığı grubunun meclis grup başkan yardımcıları Tarım Bakanlığı'ndan et vergisini incelemesini istedi. Ancak spesifik tasarım, Christian Lindner'ın (FDP) Maliye Bakanlığı'nın sorumluluğundadır.

Çarşamba günü talep üzerine Maliye Bakanlığı, Lindner'in yakın zamanda şüphelerini dile getirdiği bir röportaja atıfta bulundu. Avrupa hukukuna ilişkin soruların hâlâ açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Bu nedenle verginin aslında trafik ışıklarının yaz aylarında çiftçilere yapmak istediği teklifin bir parçası olup olmayacağı belirsiz.


ayrıca oku


Lohne'deki (Aşağı Saksonya) kümes hayvanı üreticisi Wiesenhof'un salonlarına bakış






Gazeteye göre et vergisi getirilse bile etkisinin en geç beş yıl sonra gözden geçirilmesi gerekiyor. Sonuçta, çiftçiler için en kötü senaryoda, zaten düşen et talebini daha da azaltabilir ve sonuç olarak piyasa fiyatını düşürebilir; bu da gerçekten faydalanabilecek çiftçilerin zararına olabilir.

18. yüzyılda uygulamaya konulan kahve vergisi, Almanya dahil yalnızca birkaç AB ülkesinde mevcuttur. Uyumlaştırılmadığından üye devletlerin kendileri tarafından toplanabilir. Şu anda kahvenin kilosu 2,19 euro ve gümrükte tahsil ediliyor.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.