Endüstriyel elektrik fiyatı: Yeni ittifak, Scholz’u çok fazla baskı altına alıyor

çörek

New member
Nbirlikte kaynak yapmak: Sendikalar, endüstri dernekleriyle birlikte bir “Köprü Elektrik Fiyatları İttifakı” kurdular. Çalışan ve şirket temsilcileri birlikte, enerji yoğun şirketlerin en azından geçici olarak daha ucuz elektrik elde etmelerine yardımcı olması için Şansölye Olaf Scholz (SPD) üzerindeki baskıyı artırmak istiyor.

İttifak şimdi ilk görevini tüm Alman başbakanlarına ve federal hükümete sert bir şekilde yazılmış bir mektupla yaptı. “Yerler ve tüm bölgeler tehlike altında. Alman ekonomisi için dezavantajlı olduğu kanıtlanan bağımlılıklar artıyor” diyen mektupta, “Yer değiştirmeler, şantiye kapanışları ve toplu işten çıkarmalar eli kulağında.”

Mektup, Alman Sendikalar Konfederasyonu (DGB) başkanı Yasmin Fahimi ile bireysel sendikalar IG Metall ve IG Bergbau, Chemie, Energie’nin başkanları tarafından imzalandı. Kimya Endüstrisi Derneği Başkanı Markus Steilemann’ın yanı sıra çelik endüstrisi, Metal Ticareti Derneği, kağıt ve cam endüstrisi ve Federal Yapı Malzemeleri – Taş ve Toprak Birliği’nin başkanları imza attı. ortak yazarlar


Alman endüstrisi hakkında daha fazla bilgi







Makine ve tesis mühendisliği





Şaşırtıcı özel efekt





WELT konuk yazarı Manuel Frondel, Leibniz Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'nde (RWI) Çevre ve Kaynaklar yeterlilik alanının başındadır.





Enerji politikası reformu








Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller), Almanya’da sanayisizleşmenin başlamasından duyduğu endişe nedeniyle, enerji fiyatlarından özellikle ağır darbe alan sektörlere 2030 yılına kadar bir “köprü elektrik fiyatı” verilmesini haftalar önce önermişti. Vergi parasıyla, tüketimin yüzde 80’i için elektrik fiyatı kilovat saat başına altı sente kadar sübvanse edilmelidir.

Scholz, köprü elektriği fiyatının “tavada borçla finanse edilen flaşı” tetikleyeceğini söylüyor


Şansölye Scholz, federal seçim kampanyası sırasında endüstriyel elektriğin yalnızca dört sentlik bir fiyat sözü vermişti. Bu, Alman endüstrisini yeniden uluslararası rekabet edebilir hale getirecektir.


ayrıca oku








Ama şimdi Scholz artık bu konuda hiçbir şey bilmek istemiyor. Çarşamba günü Düsseldorf’ta düzenlenen Kuzey Ren-Vestfalya Girişimciler Günü’nden önce, “Sulama kabıyla elektrik fiyatlarına kalıcı bir sübvansiyon sağlayamayız ve bu nedenle vermeyeceğiz” dedi. Daha önce ZDF yaz röportajında, bir köprü elektriği fiyatının yalnızca “tavada borçla finanse edilen bir flaşı” tetikleyeceğini söylemişti. Scholz’un aksine SPD lideri Saskia Esken, endüstriyel elektrik fiyatı talebini destekliyor.


ayrıca oku


Holger Loclair, Orafol Group'un başkanıdır.  Doğu Alman sanayi şirketi, diğerlerinin yanı sıra özel folyolar ve yapışkan bantlar üretmektedir.






İş dernekleri ve sendikalar arasındaki ittifakın bir sonucu olarak Scholz üzerindeki baskı şimdi artıyor. IG BCE’nin Berlin’deki başkanı Michael Vassiliadis, “Sektörlerimizde – neredeyse tamamı özellikle yüksek enerji gereksinimlerine sahip – bir alev alevi var,” diye uyardı: “Bir yandan, kemer sıkmaya neden olan zayıf ekonomi var. programlar, işe alımların dondurulması, hatta şirketlerde küçülme ve yatırım frenleri.

Vassiliadis, tek başına bu bile katlanılabilir, dedi. “Ancak bu durgunlukla ilgili bir şey farklı. Almanya’da yıllardır zorlu yerel koşullarla mücadele eden merkezi sanayi dallarını etkiliyor: gecikmiş enerji geçişi, aşırı enerji fiyatları, aşırı düzenleme, sorunlu altyapı, kamu yönetiminde dijitalleşme eksikliği.”

Genişleme başka bir yerde – örneğin ABD veya Çin’de – sendikacı uyarıda bulundu: “Bu ülkeler, tüm ülkeler arasında, Alman yatırımcıları yalnızca devlet sübvansiyonları ve düşük enerji fiyatları ile değil, aynı zamanda sanayi için çok yönlü tasasız paketlerle de çekiyor. Yerleşmeler.”

“Bu nedenle, özellikle uluslararası şirketlerde – Almanya’da veya başka bir yerde yerleşik olsunlar – tehlikeli bir eğilim yayılıyor: Maliyetlerin düşürülmesi ve kapasitelerin düşürülmesi gerektiğinde, ‘Önce Almanya!’ giderek daha sık uygulanıyor.” Vassiliadis belirtti.

2,4 milyon istihdam, 240 milyar Euro katma değer


Vassiliadis, IG BCE ve çalışma konseyleri şu anda “kesintileri sosyal olarak kabul edilebilir hale getirmek için çok sayıda şirketle müzakere ediyor” diye devam etti. Bu sadece BASF, Lanxess, Goodyear veya Villeroy & Boch gibi tanınmış isimlerle ilgili değil: “Yerel medyanın ötesine nadiren geçen ve kesinlikle burada Berlin’de olmayan birçok bireysel vaka var. Ama toplanıyorlar – ve bu nedenle daha az kritik değiller” diyor sendika patronu: “Orada karışan kötü içeriklerden oluşan kokteyl çok zehirlidir.”

Ortak yazarlığını Vassiliadis’in yaptığı mektupta, elektrik fiyatı ittifakı politikacılara, araştırmalara göre yaklaşık 2,4 milyon işin ve 240 milyar avroluk iyi bir katma değerin doğrudan veya dolaylı olarak enerji yoğun sektörlere bağlı olduğunu hatırlatıyor. Bunlar, federal, eyalet ve yerel yönetimlere her yıl yaklaşık 90 milyar avro vergi ödemesi ve sosyal güvenlik katkı payı sağladı. “Köprü elektriğinin fiyatı kısa vadede paraya mal oluyor” diyen mektupta, “Önümüzdeki yıllarda enerji yoğun sektörlerin kaybı devlete, sosyal güvenlik sistemlerine, hepimize çok daha pahalıya mal olacak.”


ayrıca oku


Bulut denizinin üzerindeki rüzgar türbinleri: Bu sistemler için katma değer büyük olasılıkla Almanya'da gerçekleşmedi.






Daha da kötüsü, artık enerji ve elektrik vergisi tavan eşitlemesi gibi yardım araçlarının kaldırılması tehdidi var, sendika ve dernekleri eleştiriyor: Bu, “ilgili şirketlerin birdenbire elektrik vergisinin on katını ödemek zorunda kalacağı anlamına gelebilir” Mektupta, “Enerji-yoğun endüstri için 1,5 milyar avroluk ‘tabutun dibine çivi’!” deniyor.

Alüminyum endüstrisi de Cuma günü alarm verdi: üretim ikinci çeyrekte tekrar çift haneli bir yüzdeyle düştü. Dernek başkanı Rob van Gils, “Endüstrinin çıkışı çoktan başladı” dedi. “Zaman çok önemli ve endüstrinin büyük bir kısmı gittiğinde geri gelmeyecekler.”


Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.