Elektrik: “Parlak bir şekilde yanıyor” – şimdi büyük elektrik fiyat ittifakı Scholz üzerindeki baskıyı artırıyor

çörek

New member
NBirlikte kaynak yapıyoruz: Sendikalar, sektör dernekleriyle birlikte “Köprü Elektrik Fiyatları İttifakı” kurdu. Çalışan ve şirket temsilcileri, enerji yoğun şirketlerin en azından geçici olarak daha ucuz elektrik almalarına yardımcı olması için Şansölye Olaf Scholz (SPD) üzerindeki baskıyı hep birlikte artırmak istiyor.

İttifak şimdi ilk hizmetini tüm Alman başbakanlarına ve federal hükümete sert ifadelerle yazılmış bir mektupla yaptı. “Bölgeler ve tüm bölgeler tehlike altında. Alman ekonomisi için dezavantajlı olduğu kanıtlanmış bağımlılıklar artıyor” diyor mektupta: “Yer değiştirmeler, tesislerin kapatılması ve toplu işten çıkarmalar yaklaşıyor.”

Mektup, Alman Sendikalar Konfederasyonu (DGB) başkanı Yasmin Fahimi ve IG Metall ile IG Bergbau, Chemie, Energie sendikalarının başkanları tarafından imzalandı. Kimya Endüstrisi Birliği Başkanı Markus Steilemann’ın yanı sıra çelik endüstrisi, Metal Ticaret Birliği, kağıt ve cam endüstrisi ve Federal İnşaat Malzemeleri – Taş ve Toprak Birliği’nin ticari birliklerinin başkanları imzayı attı. ortak yazarlar.


Alman endüstrisi hakkında daha fazla bilgi







Makine ve tesis mühendisliği





Şaşırtıcı özel efekt





WELT konuk yazarı Manuel Frondel, Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nde (RWI) Çevre ve Kaynaklar yeterlilik alanının başkanlığını yapıyor





Enerji politikası reformu








Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller), Almanya’da sanayisizleşmenin başlamasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, haftalar önce, özellikle enerji fiyatlarından ağır darbe alan sektörlere 2030 yılına kadar “köprü elektrik fiyatı” verilmesini teklif etmişti. Vergi parasıyla tüketimin yüzde 80’i için elektrik fiyatının kilovat saat başına altı sente kadar sübvansiyonlanması gerekiyor.

Scholz, köprü elektriği fiyatının “borçla finanse edilen flaşı” tetikleyeceğini söylüyor


Şansölye Scholz, federal seçim kampanyası sırasında zaten sadece dört sentlik bir endüstriyel elektrik fiyatı sözü vermişti. Bu, Alman endüstrisini yeniden uluslararası alanda rekabetçi hale getirecek.


ayrıca oku








Ama artık Scholz bu konuda hiçbir şey bilmek istemiyor. Çarşamba günü Düsseldorf’taki NRW Girişimci Günü öncesinde yaptığı açıklamada, “Sulama kutusuyla elektrik fiyatlarına kalıcı bir sübvansiyon sağlamaya gücümüz yetmiyor ve bu nedenle de vermeyeceğiz” dedi. Daha önce ZDF’nin yaz röportajında köprü elektriği fiyatının yalnızca “borçla finanse edilen bir flaşı” tetikleyeceğini söylemişti. Scholz’un aksine SPD lideri Saskia Esken endüstriyel elektrik fiyatı talebini destekliyor.


ayrıca oku


Holger Loclair, Orafol Grubu'nun başkanıdır.  Doğu Alman sanayi şirketi diğer şeylerin yanı sıra özel folyolar ve yapışkan bantlar da üretiyor






İş dünyası dernekleri ve sendikalar arasındaki ittifakın bir sonucu olarak Scholz üzerindeki baskı artık artıyor. Berlin’deki IG BCE başkanı Michael Vassiliadis, “Neredeyse tamamı özellikle yüksek enerji gereksinimleri olan sektörlerimizde – yangın alevleri var” diye uyardı: “Bir yanda kemer sıkmaya neden olan zayıf ekonomi var programlar, işe alımların dondurulması, hatta küçülmeler ve şirketlerde yatırım frenleri.”

Vassiliadis, tek başına bunun bile katlanılabilir olduğunu söyledi. “Fakat bu durgunlukta farklı olan bir şey var. Bu durum, Almanya’da yıllardır zorlu yerel koşullarla mücadele eden merkezi sanayi dallarını etkiliyor: Gecikmiş enerji geçişi, aşırı enerji fiyatları, aşırı düzenleme, sorunlu altyapı, kamu yönetiminde dijitalleşme eksikliği.”

Sendikacı, genişlemenin başka yerlerde (örneğin ABD veya Çin’de) gerçekleştiği konusunda uyardı: “Tüm ülkeler arasında bu ülkeler, yalnızca hükümet sübvansiyonları ve düşük enerji fiyatlarıyla değil, aynı zamanda sanayi için çok yönlü kaygısız paketlerle Alman yatırımcıları cezbediyor.” Yerleşmeler.”

“Bu nedenle, ister Almanya’da ister başka bir yerde yerleşik olsunlar, özellikle uluslararası şirketlerde tehlikeli bir eğilim yayılıyor: Maliyetlerin düşürülmesi ve kapasitelerin azaltılması gerektiğinde, ‘Önce Almanya!’ sözü giderek daha sık uygulanıyor.” Vassiliadis belirtti.

2,4 milyon istihdam, 240 milyar euro katma değer


Vassiliadis şöyle devam etti: IG BCE ve çalışma konseyleri şu anda “kesintilerin sosyal olarak kabul edilebilir hale getirilmesi konusunda çok sayıda şirketle pazarlık yapıyor”. Bu sadece BASF, Lanxess, Goodyear veya Villeroy & Boch gibi tanınmış isimlerle ilgili değil: “Yerel medyanın dışına nadiren çıkan ve kesinlikle burada Berlin’de olmayan pek çok bireysel vaka var. Ancak bunlar bir araya geliyor ve bu nedenle de daha az kritik değiller” diyor sendika patronu: “Orada karışan kötü içerikli kokteyl çok zehirli.”

Vassiliadis’in ortak yazdığı mektupta, elektrik fiyatı ittifakı politikacılara, araştırmalara göre yaklaşık 2,4 milyon işin ve 240 milyar avroluk katma değerin doğrudan veya dolaylı olarak enerji yoğun sektörlere bağlı olduğunu hatırlatıyor. Bunlar federal, eyalet ve yerel yönetimlere her yıl yaklaşık 90 milyar avro vergi ödemesi ve sosyal güvenlik katkı payı sağladı. Mektupta “Köprü elektriği fiyatının kısa vadede maliyeti var” deniyor: “Gelecek yıllarda enerji yoğun sanayilerin kaybı devlet, sosyal güvenlik sistemleri ve hepimiz için çok daha pahalıya mal olacak.”


ayrıca oku


Bulutlar denizinin üzerindeki rüzgar türbinleri: Bu sistemlerin katma değeri büyük olasılıkla Almanya'da gerçekleşmedi






Daha da kötüsü, sendikaları ve dernekleri eleştiren enerji ve elektrik vergisi tavan tazminatı gibi yardım araçlarının kaldırılması tehdidi de var: Bu, “birdenbire ilgili şirketlerin elektriğin on katını ödemek zorunda kalacağı anlamına gelebilir” Mektupta şöyle deniyor: “Enerji yoğun sanayi için 1,5 milyar euroluk ‘tabuta çivi’!”

Alüminyum endüstrisi de Cuma günü alarma geçti: üretim ikinci çeyrekte yeniden çift haneli oranlarda düştü. Dernek başkanı Rob van Gils, “Sektörün göçü çoktan başladı” dedi. “Zaman çok önemli ve sektörün büyük bir kısmı gittiğinde geri gelmeyecekler.”


Üçüncü taraf içeriğini burada bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (bu, herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar aracılığıyla ve sayfanın altındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.