Dedim Ki Nasıl Yazılır Tdk ?

Deniz

Global Mod
Global Mod
Dedim ki Nasıl Yazılır?

"Dedim ki" ifadesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kabul edilen standart Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. İşte "Dedim ki" ifadesinin doğru kullanımı hakkında detaylı bilgi:

Doğru Yazım Kuralları

"Dedim ki" ifadesindeki "ki" bağlaç eki, kendisinden önce gelen fiilin hemen ardından gelir ve ayrılmaz. Dolayısıyla, "dedim" fiili ile "ki" bağlaç eki arasına boşluk bırakılmaz.

Örnek Cümleler

1. "Sana dedim ki, bu işte bir gariplik var."

2. "Öğretmen, sınavın sonunda dedi ki, herkesin sonuçlarına göre notlarını açıklayacağını söyledi."

Yanlış Kullanımlar

"Dedim ki" ifadesinde, "ki" bağlaç ekinin ayrı yazılması yanlıştır. Bu nedenle, "dedim ki" şeklinde birleşik olarak yazılmalıdır.

Sonuç

"Dedim ki" ifadesi, doğru kullanımıyla Türkçe dilbilgisine uygun şekilde yazılmalıdır. Bağlaç eki olan "ki" ile fiil arasında boşluk bırakılmaz ve birleşik olarak yazılır.

SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

Dedim ki nasıl yazılır?

"Dedim ki" ifadesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından kabul edilen yazım kurallarına göre, bağlaç eki olan "ki" ile fiil arasında boşluk bırakılmadan birleşik olarak yazılır.

Dedim ki ifadesi nerede kullanılır?

"Dedim ki" ifadesi, bir şeyi veya düşünceyi aktarırken bir önceki cümledeki konuşmayı belirtmek için kullanılır. Örneğin: "Dedim ki, bu konuda daha dikkatli olmalısın."

Dedim ki ifadesi hangi yazım kurallarına uyar?

"Dedim ki" ifadesi, Türkçe dilbilgisine uygun olarak "ki" bağlaç ekinin fiilden ayrılmadan birleşik yazım kurallarına uyar.