Borç: Schufa, özel iflaslarla ilgili verileri yalnızca altı ay boyunca depolamak istiyor

çörek

New member
tüketici borçlar

Schufa, yalnızca altı ay boyunca özel iflaslarla ilgili verileri depolamak istiyor



Durum: 28.03.2023| Okuma süresi: 2 dakika




Şufa




Schufa, bir kişinin geçmişte faturaları ne kadar güvenilir bir şekilde ödediği hakkında bilgi sağlar.

Kaynak: dpa/Andreas Arnold


Schufa, geçmişte birinin iflas başvurusu yapması gerekip gerekmediğine dair bilgileri üç yıl boyunca özel olarak sakladı. Kredi kurumu şimdi yeni AB veri koruma yasasına beş yıl geç tepki veriyor ve saklama süresini kısaltıyor.





VDevam eden yasal işlemlerin arka planına karşı, Schufa şimdi tamamlanan özel iflas kayıtlarının saklama süresini üç yıldan altı aya indiriyor. Bir sözcü Salı günü Karlsruhe’de amacın tüketiciler için netlik ve güvenlik yaratmak olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde Federal Adalet Divanı (BGH), benzer iki davada Avrupa Adalet Divanı’nın (ECJ) vereceği kararı beklemek üzere konuyla ilgili yargılamaları şimdilik askıya aldığını duyurdu.


ayrıca oku


GettyImages-1176551646






Tüketici iflası, özel kişilerin her şeyi geri ödeyemeseler bile borçlarından kurtulmalarını sağlar. Sonunda sözde kalan borç muafiyeti var. Bununla ilgili bilgiler resmi bir internet portalında altı ay boyunca yayınlanacaktır.

Schufa ve diğer kredi büroları bu bildirimleri toplar ve üç yıl boyunca saklar. Buna eskiden izin veriliyordu, ancak Mayıs 2018’den bu yana AB genelinde yeni bir veri koruma yasası yürürlükte.


ayrıca oku





reklam filmi DÜNYA para çeki






Mart ayının ortasında, sorumlu ABAD Başsavcısı, uzun süreli depolamayı çok eleştirdi. Bunun etkilenenler için önemli olumsuz sonuçları vardır. ABAD yargıçları bununla bağlı değildir, ancak genellikle Başsavcı’nın değerlendirmesini takip eder.


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.



“Her şey hisse senetleri”, WELT iş yazı işleri ekibi tarafından çekilen günlük borsadır. Her sabah saat 7’den itibaren WELT’in finans gazetecileriyle. Borsa uzmanları ve yeni başlayanlar için. Spotify, Apple Podcast, Amazon Music ve Deezer’da podcast’e abone olun. Veya doğrudan RSS beslemesi aracılığıyla.