Balkabağı püresi tarifi
1250 gram soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış,küp küp doğranmış balkabağı soyulup küp küp doğranmış 1 adet büyük kırmızı elma
1/2 bardak portakal suyu
2 çorba kaşığı beyaz kuru üzüm
Fırını 200 derecede ısıtın.Tüm malzemeleri büyük bir kapta iyice karıştırın.20 santimlik bir borcama döküp,üstünü aluminyum folyoyla kapatın.45 dakika boyunca ya da kabak iyice yumuşayana kadar pişirin.Arzuladığınız kıvamda ezip püre haline getirin.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
65 kcal kalori,0.2 gram yağ,0.03 gram doymuş yağ,0 gram trans yağ asidi,0 gram sağlıklı yağ,2.4 gram lif,16.6 gram karbonhidrat,7.4 gram toplam şeker,1.1 gram protein,4 miligram sodyum,45 miligram kalsiyum,32 miligram magnezyum,374 miligram potasyum,0.7 gram demir.
1250 gram soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış,küp küp doğranmış balkabağı soyulup küp küp doğranmış 1 adet büyük kırmızı elma
1/2 bardak portakal suyu
2 çorba kaşığı beyaz kuru üzüm
Fırını 200 derecede ısıtın.Tüm malzemeleri büyük bir kapta iyice karıştırın.20 santimlik bir borcama döküp,üstünü aluminyum folyoyla kapatın.45 dakika boyunca ya da kabak iyice yumuşayana kadar pişirin.Arzuladığınız kıvamda ezip püre haline getirin.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
65 kcal kalori,0.2 gram yağ,0.03 gram doymuş yağ,0 gram trans yağ asidi,0 gram sağlıklı yağ,2.4 gram lif,16.6 gram karbonhidrat,7.4 gram toplam şeker,1.1 gram protein,4 miligram sodyum,45 miligram kalsiyum,32 miligram magnezyum,374 miligram potasyum,0.7 gram demir.