Arı yuvasının ismi nedir ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Ar Yuvasnn Ismi: Kovan

Arlarn evi, arlarn sosyal hayatnn merkezidir ve arlarn yasadg yer ar kovana adlandrlr. Ar kovana, ar yuvas, ar kovan veya ar burcu da denir. Arlarn yasadg yuva, arlarn cogalmas, gelismesi ve uremesinin temelini olusturur. Ar kovan, yuva olarak cok ozel bir gorev gorur.

Ar yuvas, arlarn evi olarak adlandrlan bir tur kovann icine konulur. Ar yuvas, arlarn cogalmas icin gerekli olan cok sayda bolumun bir araya geldigi bir yapdr. Kovann icinde, arlarn cogalmas icin gerekli olan ar larvalarnn ar kovannda yetismesi icin gerekli olan ar yuvas mekanizmalar yer alr. Kovanlar, her ar kovannn icinde bulunan cesitli bolumleri barndran cok katl bir yapdr.

Arlarn evi olarak adlandrlan ar kovan, genel olarak meliponin arlarnn evi olarak adlandrlr. Meliponin arlarnn evi, arlarn cogalmas, gelismesi ve uremesinin temelini olusturur. Ar kovan, arlarn cogalmas icin gerekli olan cok sayda bolumun bir araya geldigi bir yapdr. Kovanlar, her ar kovannn icinde bulunan cesitli bolumleri barndran cok katl yaplardr.

Ar kovannn bolumleri arasnda, stc bolum, kutu bolumu, arlarn uremesi icin gerekli olan yumurta bolumu, arlarn yiyeceklerini depolayabilecekleri bir odeme bolumu, arlarn gelismesi ve buyumesi icin gerekli olan besin bolumu, arlarn cogalmas ve gelismesi icin gerekli olan arlarn olumu ve cogalmas icin gerekli olan arlarn ureme alann barndran ar yuvas bolumu gibi bolumler yer alr.

Ar kovana, ar yuvas, ar kovan veya ar burcu olarak da adlandrlr. Arlarn evi olarak adlandrlan ar kovannn ismi, arlarn cogalmas, gelismesi ve uremesinin temelini olusturan ar yuvasnn evi olarak adlandrlr. Bu nedenle ar yuvasnn ismi kovan olarak bilinir.