Anarya ne demek TDK ?

Mecdulin

Global Mod
Global Mod
Anarya ne demek TDK?

Anarya, Turk Dil Kurumu (TDK) tarafndan, Turkce sozcuklerinin tanmlandg bilimsel sozluklerde kullanlan bir terimdir. Anarya, Turkce'nin cesitli diller arasnda ortak gecmisi olan veya ortak kokenli sozcuklerini kapsar. Bunlarn tarihsel ve kulturel olarak ortak bir kokeni oldugu kabul edilir. Ornegin, Turkce'de "seker" anlamna gelen "seker" sozcugu, Ingilizcede "sugar", Franszca'da "sucre" ve Arapca'da "sukkar" olarak soylenir. Anarya terimi, "ortak sozcukler" olarak da bilinir, ancak daha cok, Turkce ve diger diller arasndaki ortak sozcuklerin bir ksmn kapsayacak sekilde kullanlr.

Anarya Sozcugunun Tarihsel Kokeni

Anarya terimi, Turkce sozcuklerinin Turkce dsnda ortak kokene sahip oldugunu gosteren tarihsel bir kavram olarak bilinir. Anarya sozcugunun kokeni, Turkce ve diger diller arasndaki ortak sozcuklerin ortaya ckmasyla iliskilidir. Turkce, Orta Asya ve Avrupa arasndaki saysz ticaret yoluyla, tarihsel ve kulturel etkilesimler araclgyla, cok sayda dilden cok sayda sozcuk almstr. Bu sozcukler, Turkce'ye "Anarya" olarak adlandrlan ortak sozcukler olarak eklenmistir.

Anarya Sozcuklerinin Onemi

Anarya sozcukleri, Turkce ve diger diller arasndaki ortak kokenli sozcuklerin onemli bir ksmn olusturur. Bu sozcukler, Turkce ve diger diller arasndaki tarihsel ve kulturel etkilesimleri gosterir. Bu sozcukler, ayrca, Turkce ve diger diller arasndaki tarihsel baglar gosteren onemli bir kaynaktr. Turkce dunyasnda bu sozcuklerin cok sayda kullanldgn gormek mumkundur. Bu sozcukler, Turkce konusan topluluklar arasndaki iletisimi kolaylastrmakta ve Turkce ile diger diller arasndaki yakn iliskileri gostermektedir.

Sonuc

Anarya terimi, Turkce ve diger diller arasndaki ortak kokenli sozcukleri belirlemek icin kullanlan ve tarihsel ve kulturel olarak ortak bir kokeni olan sozcukleri kapsayan bir terimdir.