AB verileri: Kalorifer yakıtı Almanya’da nispeten ucuz

çörek

New member
İşletme AB verileri

Kalorifer yakıtı Almanya’da nispeten ucuz



Şu an: 12:07| Okuma süresi: 2 dakika




Isıtma yağı dağıtan bir adam




Isıtma yağı dağıtan bir adam

Kaynak: dpa/Christian Charisius


Kalorifer yakıtının fiyatı Temmuz ortasından bu yana dörtte bir oranında arttı. Yaklaşan ısıtma sezonundan önce yakıt depolarını doldurması gerekenler için iyi bir haber değil. Ancak AB verileri şunu gösteriyor: Almanya’da müşteriler çoğu Avrupa ülkesine göre daha az ödüyor.





HYumurta yağı son aylarda önemli ölçüde daha pahalı hale geldi. Karşılaştırma portalı “Heizoel24” verilerine göre fiyat, Temmuz ortasından bu yana yaklaşık dörtte bir oranında arttı.

Yaklaşan ısınma sezonu nedeniyle hâlâ kalorifer yakıtı deposunu doldurmak zorunda kalanlar en azından yurt dışına bakarak kendilerini teselli edebilirler, çünkü diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında AB Komisyonu verilerinin gösterdiği gibi Almanya’da işler o kadar da kötü değil.


ayrıca oku


Alman Sanayi Federasyonu İklim Kongresi Düzenledi






Geçen Pazartesi itibarıyla AB verileri, Almanya’da kalorifer yakıtının fiyatının litre başına ortalama 1.214 euro olduğunu gösteriyor. Bu, ağırlıklı Avrupa ortalamasından 8 sent daha azdı. Kalorifer yakıtı dokuz ülkede, özellikle Malta ve Litvanya’da daha ucuzdu. Dört ülke için güncel fiyat mevcut değildi ve kalorifer yakıtı 13 ülkede Almanya’ya göre daha pahalıydı. Fiyatlar Danimarka ve Portekiz’de en yüksektir.

Bir önceki yıla göre önemli gelişme


Doğrudan komşu ülkelere baktığınızda, Lüksemburg, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da kalorifer yakıtı Almanya’ya göre birkaç sent daha ucuz. Avusturya ve Fransa’da da önemli ölçüde daha pahalıdır. Hollanda için herhangi bir değer bulunmuyor ve AB, İsviçre için herhangi bir değer yayınlamıyor.


ayrıca oku








Heizoel24’ten Oliver Klapschus, Almanya’daki fiyatların çeşitli faktörlere kıyasla oldukça düşük olduğunu belirtiyor. Farkın bir kısmının vergi ve harçlardan kaynaklandığını söylüyor. Buna lojistik ve rekabet de eklendi. Klapschus, bir ülkedeki ısıtılan petrol miktarının da önemli bir rol oynadığını açıklıyor. Almanya’da çok sayıda var, bu da daha fazla rekabet anlamına geliyor ve müşterilere teslimat için ucuz güzergahlar ayarlamayı kolaylaştırıyor.

Bir yıl öncesine kıyasla Almanya’da kalorifer yakıtı fiyatları da oldukça düştü ve Avrupa karşılaştırmasındaki konumu da iyileşti. Eylül 2022’nin sonunda kalorifer yakıtı hâlâ 15 ülkede Almanya’ya göre daha ucuz, yalnızca 10 ülkede ise daha pahalıydı; bir ülke için ise veri mevcut değildi.


ayrıca oku


Vaillant'ın patronu Norbert Schiedeck, şirketinin ısı pompasının önündeki endüstriyel salonda.






AB Komisyonu’ndan gelen fiyat verileri genellikle Heizoel24’tekilerden birkaç kuruş farklılık gösteriyor. Bunun olası nedenleri farklı sipariş koşulları veya verilerin toplandığı farklı sağlayıcı popülasyonudur. Cuma günü, Heizoel24’te 3.000 litrelik bir teslimat için ulusal ortalama fiyat litre başına ortalama 1,1475 euro idi.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.