sperm testi 2 ?

Bitul

Global Mod
Global Mod
Sperm Testi | gebelik dogum hamilelik yumurtlama gunu


Ejakulayondan sonra meninin svlasmasna izin vermek icin yaklask 30 dakika beklenir ve sonra laboratuar ekibi meniyi kontrol eder. Ejakulat hacmi: Bir cok erkek meni hacmini az yada yetersiz hisseder fakat hacim anormallikleri cok yaygn degildir.Onlar genellikle seminal svy ureten aksesuar bezleri -seminal vezikul ve prostat- ile ilgili problemleri yanstrlar.Normal hacmi yaklask 2 ila 4 mldir.Cok dusuk hacim problemlere sebep olur cunku cok az meni spermin servikse ulasmasnn zor oldugunu gosterir.Cok yuksek hacim de surpriz sekilde problemlere neden olur cunku mevcut toplam spermleri sulandrmak, konsantrasyon azalmasna sebep olur. Viskozite:Ejakulasyon srasnda meni hemen jelleserek bir sv gibi fskrr.Sperm hareketliligi saglamak amacyla meni 30 dk icinde tekrar svlasmaldr.Bunu basaramazsa ya da svlasmadan sonra bile kvam hala koyu ise genellikle seminal vezikul ya da prostat enfeksiyonu gibi bir problem soz konusudur.
Ph:Normal meni ph alkalidir.Alkali ph, vajinal svnn asitinden spermleri korur.Asidik ph seminal vezikul fonksiyonunda bir problem oldugunu ya da seminal vezikul yoklugunu veya ejakulasyon kanal tkanklg oldugunu gosterir.
Fruktoz sekerinin varlg:Bu seker seminal vezikul tarafndan uretilir ve sperm motilitesi icin enerji saglar.Onun yoklugu erkek ureme sisteminde ejakulasyon kanal duzeyinde bir blok oldugunu gosterir. En onemli test ornegi mikroskop altnda incelemektir. Sperm nasl gorunur? Spermler ufack kurbaga yavrular gibi gozuken clgnca bir yempoda yuzen mikroskobik canavarlardr.Her sperm babann genetik materyalini icinde bulunduran nukleusu iceren bir basa ve spermin kamc hareketleri ile ileri geri gitmesini saglayan bir kuyruga sahiptir.Spermin orta ksm sperm hareketleri icin enerji saglayan bir guc evi,mitokondri icerir. Kendiniz icin mikrosop altnda sperm ornegi gormeyi sorun, eger bu normal ise spermlerin kendi etraflarnda yuzmelerini gormek guven verici olabilir.Siz muazzam saydaki spermlere ve hareket clgnlgna hayran kalacaksnz.Test sonucu anormal ise,kendiniz gordugunuzde sorunun ne oldugu konusunda daha iyi bir fikire sahip olursunuz.Iyi bir laboratuvar sorunu size acklamak ve gostermek icin istekli olmal. Yeteri kadar sperm varsa:Ornekte ml basna 20 milyondan daha az sperm varsa bu dusuk sperm says olarak kabul edilir. 10 milyondan daha az ise bu cok dusuktur.Bunun icin teknik terim oligospermidir (oligo az sayda anlamna gelir)Baz erkekler hic sperme sahip degillerdir ve bunlara azospermik denir.Bu durum bir ani bir sok gibi gelebilir cunku meni normal gorunumdedir ve bir sorun oldugu sadece mikroskobik incelemede ortaya ckar. http://www.hamilemiyim.net/ Spermlerin iyi hareket edip etmedigi (sperm motilite) :Sperm kalitesi genellikle saysndan daha onemlidir. Sperm motilitesi hereket kabiliyetidir.Yuzebilen ve yuzemeyen 2 tip sperm vardr.Sadece yumurtaya doru yuzen en hzl spermin yumurtay dolleyebilecegini unutmayn-digerleri cok az kullanlmstr.