PARTNERİNİZLE ARKADAŞLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN

keramet

Member
PARTNERİNİZLE ARKADAŞLIĞINIZI GÜÇLENDİRİN
Romantik ilişkiler, pek çok farklı değişkenin etkisi altında yaşanırlar. Zaman içerisinde ilişkinin etkileşim içerisine girdiği değişkenler ilişkinin başkalaşmasına yol açar. Özellikle ilişkinin ilk dönemlerinde heyecan ve tutku en yüksek aşamadayken zaman içerisinde işler değişiverir. Diğer bir deyişle, ilişki zaman geçtikçe heyecanını yitirebilir ve güç kaybedebilir.

Zamanın değiştirici gücü karşısında çaresizce bekleyip sonuçları görmek yerine aktif davranmak gerekir. İlişkide tutku ve heyecan zamana yenik düşerken oturup bir köşede beklemek yerine partnerlerin aralarındaki arkadaşlık ilişkisini geliştirmeye çalışmaları ilişki açısında farklı bağlanma noktaları yaratmak için etkili bir stratejidir.

Partnerler arasındaki yakınlık düzeyi ilişkinin ana yakıtı gibidir. Onun asla tükenmemesi gerekir; çünkü iki insan arasında zamana karşı direnç gösterebilecek en önemli dayanak noktası yakınlıktır. Üstelik yakınlık sevginin gücünü destekleyen ve partnerler arasındaki bağlılığın sürekliliğini sağlayan çok önemli bir belirleyicidir.

Partnerler arasındaki yakınlık seviyesi arttıkça sevgi büyür, gelişir ve sağlamlaşır. O nedenle yakın ilişkilerde partnerler arasındaki arkadaşlık diğer unsurların daha sağlıklı bir temel üzerinde yükselmesi için sürekli desteklenmesi ve geliştirilmesi gereken bir unsurdur. Ayrıca yakınlığın ortaya çıkarttığı mutluluk ve memnuniyet düzeyi pek çok farklı kaynağa göre daha kalıcıdır.

Çünkü arkadaşça paylaşımlar kişinin yeryüzünde geçirdiği zamana anlam katan olgulardır. Arkadaşça paylaşımlardan gelen haz, keyif, mutluluk ve memnuniyet ilişkiye çok değerli anlamlar kattığı için çok daha değerlidir ve desteklenmesi gerekir.