Klara Geywitz: KfW fonlarının yıl sonuna kadar dayanacağına inanmıyor

çörek

New member
mülk Yeni inşaat finansmanı

Geywitz, KfW fonlarının yıl sonuna kadar dayanacağına inanmıyor

Şu an: 01:01| Okuma süresi: 3 dakika

Klara Geywitz - Alman siyasetçi SPD - Federal Konut, Kentsel Gelişim ve İnşaat Bakanı - Federal Hükümetin Berlin Taşınması ve Bonn Tazminatından Sorumlu Komiseri - SPD Federal Başkan Yardımcısı - burada bakanlıkta resmedilmiştir

Klara Geywitz - Alman siyasetçi SPD - Federal Konut, Kentsel Gelişim ve İnşaat Bakanı - Federal Hükümetin Berlin Taşınması ve Bonn Tazminatından Sorumlu Komiseri - SPD Federal Başkan Yardımcısı - burada bakanlıkta resmedilmiştir

Federal İnşaat Bakanı Klara Geywitz (SPD)

Kaynak: Martin UK Lengemann/WELT

KfW'nin “İklim Dostu Yeni Bina” programı hızla tükenecek. Geçen seneki gibi tekrar artırılıp artırılmayacağı kesin değil. Bakan sosyal konut inşaatında hızlı bir artışa güveniyor.

BFederal İnşaat Bakanı Klara Geywitz (SPD), KfW'nin “İklim Dostu Yeni Bina” (KFN) programı için ayrılan fonların hızla tükenmesini bekliyor. WELT AM SONNTAG ile yaptığı röportajda Geywitz, “Aslında şu anda talep edildiği gibi mevcut KFN programı için paranın yıl sonuna kadar dayanmayacağını varsayıyorum” dedi.

Yaklaşan bütçe planlaması göz önüne alındığında, geçen yıl olduğu gibi programın tekrar artırılıp artırılamayacağı belirsiz. Geywitz, “Federal hükümet ve yanımda Maliye Bakanı Christian Lindner da var, istikrarlı finansman programlarının öneminin farkındalar” dedi ancak nitelikli: “Gergin bütçe koşullarında artışlar elbette zor.”

Düşük faizli kredilere yönelik KFN programı, trafik ışığı koalisyonunun en önemli yeni inşaat finansmanı olarak Mart 2023'te başlatıldı ve yalnızca birkaç ay sonra 888 milyon euro artırılarak 1,68 milyar euroya çıkarıldı. Bu yıl için sadece 762 milyon euro planlanıyor.

ayrıca oku

Konut krizinde Geywitz, sosyal konut inşaatının hızlı bir şekilde artırılmasına güveniyor. Gazeteye verdiği demeçte, “Artan faiz oranları ve fiyatlar nedeniyle planladıkları dairelerini artık serbest piyasaya sunamayan birçok proje geliştiricisinin artık fiyat kontrollü konutlara yöneldiğini biliyorum” dedi.

ayrıca oku

Tanıtım yazısı Mülk değerlendirmesi

Berlin ve Rhineland-Pfalz'da olduğu gibi Kuzey Ren-Vestfalya'da da onayların sayısı “muazzam” arttı. Arazi fiyatları ve malzeme maliyetleri artık düştüğü için özel finansmanlı konut inşaatları da yeniden başlayacak: “İlk şirketler yeniden hesaplama yapmaya başlıyor ve yeni inşaatların yeniden değerli olabileceğinin farkına varıyorlar” diyor Geywitz.

Bu hafta AB Parlamentosu tarafından kabul edilen yeni bina direktifi (Enerji Performansı Bina Direktifi EPBD) göz önüne alındığında, bakan mevcut binada herhangi bir “yenileme zorunluluğu” olmayacağından memnundu: “Son dönemde bunun üzerinde yoğun bir şekilde çalıştım. bir kaç ay. Bu, sahipler için büyük bir maddi ve manevi yük olurdu.”

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Direktifin ulusal hukuka uygulanmasından önce ticari binaların enerji tüketiminin ne kadar yüksek olduğu kontrol edilmelidir. Değiştirilen EPBD, konut binalarında birincil enerji tüketiminin 2030 yılına kadar yüzde 16 oranında düşeceğini öngörmektedir. Konut dışı binaların en kötü yüzde 16'sının 2030 yılına kadar yenilenmesi bekleniyor.

Bölgesel ısıtmanın genişletilmesinin yüksek maliyetlerine yönelik artan eleştirilere karşı Geywitz, özel hanelerin yeni ısıtma ağlarına bağlanmaya zorlanmasına karşı çıktı. Bakan, “Bazıları beni eleştirse bile, Almanya'nın tamamına katılma konusunda yasal bir zorunluluk getirmeyeceğim” dedi.

“Öte yandan ihtiyacımız olan şey, bölgesel ısıtma fiyatlarında şeffaflık. Bölgesel ısıtmaya bağlı olan herkes, yalnızca dairesinin ısıtılması için ödeme yaptığından ve şunun ya da bunun finansmanına yardım etmediğinden emin olmak istiyor.”