Çocuklar ne zaman doktora götürülmeli?

keramet

Member
Çocuklar ne zaman doktora götürülmeli?

Bazen çok sağduyulu kararlar vermeniz gerekir.Bekleyip sabah doktorun muayenehanesini mi aramalı,yoksa hemen bir acil servise veya benzeri acil bakım servisine mi gitmeli? Bu elbette duruma bağlıdır ama her zaman doktorunuzu ya da mesai saatleri dışında nöbetçi servisi arayarak görüşünüzü alabilirsiniz.
Ne yapabilirsiniz? Sonu acilde biten birçok vakada,çocuğunuzun sıhhati uzmanlara emanet edilecektir.Ama yine de sizin de çocuğunuza yardımcı olmak,süreci hızlandırmak ve çocuğunuzun en iyi şekilde tedavi edilmesini temin etmek için yapabileceğiniz şeyler vardır.Aşağıdaki eylemleri acil durum planınıza ekleyin:
Sakinmiş gibi davranın.Tedirginlik rotavirüs kadar bulaşıcıdır.Çocuğunuzun tedirgin halinize değil,yatıştırıcı sesinize ihtiyacı vardır.Sizin sükunetinizi özümseyecek,bu da korkusunu yenmesine yardımcı olacaktır.
Çocuğunuz tepki vermiyorsa,ilk kontorl etmeniz gereken üç şey vardır:
1-)Soluk borusu tıkalı mı?
2-)Nefes alıyormu;havanın çekilme ve bırakılma sesi geliyor mu?
3-)Dolaşım;nabzı atıyor mu.Eğer suni teneffüs yaptırmanız ya da Heimlich manevrasını uygulamanız gerekirse,acil durum hattı operatörü ambulansını yollayıp,onlar gelene kadar size bu işlemleri yaptırmanız için gereken adımları anlatacaktır.Hatta daha iyisi,suni teneffüs ve kalp masajı dersine gidin,zaten aldıysanız da bilgilerinizi tazeletin.