Amalık ne demek ?

Bitul

Global Mod
Global Mod
Amalk, Islam felsefesinde, akl ve icgudu arasndaki uyumu tanmlayan bir kavramdr. Islam felsefesine gore, insann iyi ve kotu arasndaki secimleri yapmas, niyetlerinin ve icgudulerinin dusunceleri arasndaki dengeyi saglamasna dayanmaktadr. Amalk, insann kotuye gitmeyi reddetmesi, iyi olan aramak ve bunu gerceklestirmek icin caba harcamas icin bir terimdir.

Amalk ve Islam Felsefesi

Amalk, Islam felsefesi tarafndan ana konu olarak ele alnmaktadr. Islam felsefesi, insann tanrsal bir varlk olarak sectigi yolu izlemesi ve onu gerceklestirmesi gerektigini savunmaktadr. Islam felsefesi, insanlarn kotu veya cirkin olan seylerden kacnmasn, iyilik ve guzellik aramalarn ve bunu gerceklestirmelerini kapsayan bu terimi ortaya ckarmstr.

Amalk ve Islam Ahlak

Amalk, Islam ahlaknn temel ilkesini olusturmaktadr. Islam ahlak, insanlarn tanrsal gorevlerini yerine getirmek icin gerekli olanlar yapmasn ongormektedir. Bu gorevler, Islami ahlak kurallarnn uc temel ilkesine dayanmaktadr: hayatn korunmas, adaletin saglanmas ve hakkn korunmas. Amalk, bu kurallarn hayata gecirilmesini saglamak icin insanlarn dusunceleri arasndaki dengeyi kurmas, kotuye gitmeyi reddetmesi, iyi olan aramas ve bunu gerceklestirmesini ongormektedir.

Amalk ve Islam Dininin Gunluk Yasamna Uygulanmas

Amalk, Islam dininin gunluk yasamda uygulanmasyla ilgili olarak, insanlarn kotuye gitmeyi reddetmesini, iyi olan aramasn ve bunu gerceklestirmesini ongormektedir. Islam dininin gunluk hayattaki onemi, insanlarn kotu davranslar brakp iyi olan aramalarn ve bunu gerceklestirmelerini gerektirmektedir. Islam dininin gunluk hayattaki onemi, amalk kavramnn onemini arttrmaktadr. Islam ahlaknn gunluk yasamda uygulanmas, insanlarn kotu olan seylerden kacnmalarn, iyi olan seyler aramalarn ve bunu gerceklestirmelerini gerektirmektedir.