Taze, Canlı Bir Renk Tonu Korumak İçin 2023 Yılında Boyalı Saçlar İçin En İyi 23 Şampuan ve Saç Kremi

Saçınızı kaç kez boyadığınızın sayısını unuttuysanız veya ilk kez boyuyorsanız, gelin bakım hakkında konuşmak için biraz zaman ayıralım. Boyalı saçlar için en iyi şampuanlar ve saç kremleri. Salonda – ya da böyle maceracıysanız evde – o mükemmel gölgeyi elde etmekten daha kötü bir şey yoktur, ancak hayalinizdeki renk tonunun sadece birkaç yıkamadan sonra solmaya ve donuk görünmeye başladığını fark edersiniz.

Mesele şu ki, boya işiniz için ekstra özen şarttır ve renk solmanız söz konusu olduğunda katkıda bulunan bir dizi faktör vardır. Sert suya, ısıyla şekillendirme araçlarının aşırı kullanımına (ve sıcak duş sıcaklıklarına) ve hatta UV ışınlarına maruz kalmaya dikkat edin. Louis merkezli renk uzmanı Caitlin Ford, “Güneş, saçınız dahil her şeyin rengini ağartıyor” diyor. cazibe. “Uzun süre dışarı çıkacaksanız, saç derinizi ve saçınızı bir şapka ile koruyun” diye ekliyor. Ayrıca tüm temellerimizi kapladığımızdan emin olmak için biraz saç güneş kremi sürmeyi seviyoruz.

Sülfatlar genellikle yan gözle verilirken – örneğin, uygun değiller. cazibe‘ın kendi Clean Best of Beauty mührü – değiller mutlaka renkleri olduğu gibi korumak için daha iyidir. Kozmetik kimyager Randy Schueller daha önce söyledi cazibe su herhangi bir temizleyici kadar zararlıdır. Sülfatları diğer yüzey aktif maddelere karşı test eden ve renk solması açısından kayda değer bir fark görmeyen Schueller, “Saçınız ıslandığında şişer, saç gövdesi açılır ve bir miktar renk sızar” diyor. Bu nedenle birçok uzman, arada fazladan zaman kazanmak için saçınızı daha az yıkamanızı ve kuru şampuan püskürtmenizi önerir.

Bununla birlikte, sülfatlara karşı durum hala oldukça geçerlidir – özellikle dikkatli olmak istiyorsanız. Sadece cildi tahriş etmekle kalmaz, aynı zamanda “soyma” yeteneğine de sahiptirler. [scalp] doğal yağlarından” biraz fazla New Jersey, Rutherford’da kurul onaylı bir dermatolog olan Aanand Geria, daha önce açıkladı cazibe. Başka bir deyişle? Sülfatlar, kuruluğa ve pullanmaya yol açan oldukça kaygan bir eğimdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir