Google Depremi Önceden Bildirdi

Google, Antalya’da 5 Ocak sabahı gerçekleşen 5.3 şiddetindeki depremi bazı Android kullanıcılarına önceden bildirdi. Kullanıcılardan bazıları, sarsıntı karayı vurmadan saniyeler önce telefonunda deprem bildirimi gördüğüne işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Google’ın deprem uyarıları yazılımı, kullanıcıların bulunduğu konuma yakın bölgelerde 4.5 ve üzerindeki şiddette gerçekleşen depremler hakkında Android işletim sistemli cihazlara bildirim gönderebiliyor. Söz konusu bildirimler; sallantı başlamadan önce, sallantı sırasında veya sonrasında atılabiliyor. Sallantı başlamadan önce gelen bildirimler, şiddetli depremlerde hayati bir rol oynayabiliyor.

Google tarafından geliştirilen deprem uyarıları sistemi, tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Hizmetten faydalanmak için Android kullanıcılarının, telefonlarındaki ‘Ayarlar’ menüsünü açmaları ve ‘Konum’ sekmesine tıklamaları gerekiyor. Daha sonra ‘Konum Servisleri’ sekmesinde yer alan ‘Deprem Uyarıları’ seçeneğine tıklandığında ilgili çubuk kaydırılarak özellik aktif hale getirilebiliyor.

All Comments

  • Google, deprem uyarılarını ve bilgilendirme hizmetlerini sağlamak için birçok ülke ve bölgede erken deprem uyarı sistemleriyle işbirliği yapmaktadır. Örneğin, Google, ABD’deki deprem uyarı sistemi olan ShakeAlert’le birlikte çalışmaktadır.

    Google, Android işletim sistemli cihazlar için kendi erken deprem uyarı hizmeti olan “Android Earthquake Alerts”i de başlatmıştır. Bu hizmet, dünya genelindeki birçok bölgede kullanılabilir ve deprem algılayıcı sensörleri kullanarak deprem riski altındaki bir bölgedeki kullanıcılara uyarılar gönderir. Bu uyarılar, kullanıcılara depremin şiddeti, tahmini süresi ve ne yapmaları gerektiği gibi bilgileri içerebilir.

    Ancak, Android Earthquake Alerts hizmeti henüz tüm dünya genelinde kullanılamamaktadır ve tüm depremleri bildirme garantisi vermez. Ayrıca, bu hizmetin kullanılabilmesi için cihazınızda bir deprem algılayıcı sensörüne sahip olmanız gerekir.

    Aslı Şubat 24, 2023 9:32 pm Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir