Bu noktada, hemen hemen herkesin günde en az bir kez yüzünde parlayan bir telefon, bilgisayar veya TV ekranı var ve cildimiz bunun olumsuz etkilerini hissediyor olabilir. Mavi ışık cep telefonlarımızdan ve dizüstü bilgisayarlarımızdan gelen bilgiler, cilt bakımı için yaptığınız çalışmaların bir kısmını aksatıyor ve sonunda denemeye başladığınız cilt bakım ürünlerinin parlaklığını çalıyor olabilir. Mavi ışığın farkındalığı önemlidir, ancak en iyi mavi ışıklı cilt bakım ürünleriolumsuz etkileri de önlenebilir.
Cildi zararlı ışıktan korumak – güneşten gelen UV ışınları bir numaradır – her zaman en önemli öncelik olmalıdır. New York City’de kurul onaylı bir dermatolog olan MD Julie Karen’a göre, günlük Zoom aramaları ve kıyamet kaydırmayla geçen bir yaşam artık Yüksek Enerji Görünür Işık (HEV) olarak da bilinen mavi ışığın da dikkate alınmasını gerektiriyor. Görünür güneş ışığında ve ekranlarımızdan gelen aydınlatmada bulunur. Miami’de kurul onaylı bir dermatolog olan Loretta Ciraldo, daha önce “Cilt bakımı rutinlerinde mavi ışık koruması için bir yer olduğunu düşünüyorum, özellikle de dijital cihazların önünde çok zaman harcıyorsanız,” dedi. cazibe. New York City’de kurul onaylı bir dermatolog olan MD Kenneth Howe, mavi ışığın dalga boyunun dalga boyunda ultraviyole ışıktan (UV) biraz daha kısa olduğunu, ikincisinin cilt kanserine ve cilt yaşlanmasına neden olmasıyla ünlü olduğunu ekliyor. “Hepimiz mavi ışığa alıştık çünkü onu sürekli görüyoruz” diyor. “Tam aşinalığı onu zararsız gösteriyor.”
Howe, UV ışığından farklı olarak mavi ışığın cilt kanserine neden olduğunun bilinmediğini, ancak cilt yaşlanmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu gösteren araştırmalar olduğunu söylüyor. Howe, “Bunu ciltte reaktif oksijen türleri (ROS) üreterek yapıyor” diyor. “Bu ROS veya serbest radikaller sırayla ciltte oksidatif hasara neden olur.” Panzehir, bu ROS’ları zarar görmeden önce “söndürerek” veya nötralize ederek cildi koruyan antioksidanlardır. Dr. Howe, aksine ve bazı bağlamlarda, güneşten gelen UV ışığının hem serbest radikallerin oluşumu yoluyla hem de doğrudan cildin DNA’sına zarar vererek cilde zarar verdiğini açıklıyor.